• SFDF
  • Förbundsmöten

Protokoll från konferens och årsmöte 2017


 

Krister Malmsten, chefsjurist SvFF, med 23 år på SvFF och ordförande i RIN sedan 1987. Han ställde frågan: Vem skall känna ansvar för domarnas integritet? Detta är en prioriterad fråga hos bestraffningsorganen. Ansvaret borde ligga hos distriktens domaransvarig/rekryteringsansvarig och särskilt utsedd i domarens domarklubb.

Förbundsmötets avslutning
Mötesordföranden Göran Havik tackade för det fina samarbete som råder mellan SFDF och SvFF.
Göran pratade om mästerskap- och mellanår, presenterade årets landskamper för dam- och herrlandslaget liksom EM-slutspel 2017 - U21 och damer.
Den 24 maj kommer UEFA Europa League final att spelas på Friends Arena och Göran är ansvarig för detta evenemang. Stockholm är officiell värdstad för evenemanget dvs samarbete mellan Stockholm stad, Solna stad, Friends Arena och SvFF.
Evenemanget är i storlek att likna med att arrangera ett EM slutspel.
UEFA har donerat en fotbollsanläggning till ”maxipitch” i Husby som ett led i arrangemanget. Arlanda (Swedavia) har pga arrangemanget fått stora logistikproblem med supportrar in- och utresa. Säkerhetsläget har förändrats sedan händelsen i november i Paris dvs är nu en högriskmatch.
Det är kanske det mest komplexa och komplicerade internationella evenemang som Sverige haft. Matchen sänds i TV i mer än 100 länder och över 1000 media-representanter.
Fredagen den 17 mars kl 12:00 startar biljettförsäljningen på UEFA´s hemsida.
300 volontärer söks för evenemanget som kommer att göra ett positivt avtryck i hela samhället.
Slogan från UEFA för evenemanget är ”Pride and Passion”
 
Förbundsordföranden Thore Johansson framförde ett tack till sammanträdets ordförande Göran Havik för skicklig ledning av förbundsmöte och mötesdeltagarna för att fått förtroende att leda Förbundet. Göran avtackades med en sedvanlig gåva.
 
Göran Johansson avtackades för sina fem år i Förbundsstyrelsen.
 
Förbundsordförande Thore Johansson tackade samtliga deltagare för två givande dagar samt önskar samtliga en bra domarsäsong 2017.
 
Förbundsordförande Thore Johansson tackade valberedningen för utfört arbete och avslutar sedan förbundsmötet.