• SFDF
  • Förbundsmöten

Protokoll från konferens och årsmöte 2018


 

Förbundsmötets avslutning
Mötesordföranden Sune Hellströmer tackade för det fina samarbete som råder mellan SFDF och SvFF.Sune hade med sig en hälsning från Förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson som numera även är medlem i  UEF A's Executive Committee och är förste vice ordförande i UEFA.
Sune pratade presenterade årets landskamper för dam- och herrlandslaget liksom VMslutspel i Ryssland. Nations League presenterades.
Presenterades också städerna som Sverige skall spela i på herr VM som är: Nizjnij Novgorod, Sotji och Jekaterinburg.

EM 2020 skall spelas på 13 olika arenor.

Den aktuella ställningen i Arenabolaget 2017 fastigheten ägs av Fabege med 66,7 % och SvFF 33,3 0/0 varav 22,2 i SvFF och 1 1,2 i Cooperante som är helägt av SvFF. Ny driftoperatör för Friends Arena är AEG (Anschutz Entertainment Group) som är samma operatör som för arenorna i Globenområdet. Numera är ett eventuellt underskott i Arenabolaget på en för SvFF hanterlig nivå för löpande budget.

Sune presenterade även den nya operatören AEG och 2017 är första gången de visar en positiv trend på årsbasis. Publikrekordet slog vid VM-kvalet Sverige-Luxemburg med 50 022 deltagare.

Friends Arena har blivit en publik succé för landskamper efter 5 år där 25 landskamper där 12 är slutsålda med ett publiksnitt på 37 512 åskådare.

Förbundsordföranden Thore Johansson framförde ett tack till sammanträdets ordförande Sune Hellströmer för skicklig ledning av förbundsmöte och mötesdeltagarna för att fått förtroende att leda Förbundet. Sune avtackades med en sedvanlig gåva.
Kjell Wegeborn, Sävsjö, tilldelades Förbundets tjänstetecken i guld eftersom han gjort förbundet verkligt stora tjänster genom mångårigt uppoffrande och förtjänstfullt arbete och initiativrikedom vilket gagnat Förbundet.

Förbundsordförande Thore Johansson tackade samtliga deltagare för två givande dagar samt önskar samtliga en bra domarsäsong 2018.
Förbundsordförande Thore Johansson tackade valberedningen för utfört arbete och avslutar sedan förbundsmötet.